Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Συζήτησεις στις συνεδριάσεις του ΕΒΕΑ

Α.ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ: Θέλω επίσης να πω, ότι αν κάποιος ελέγχεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εφόσον δεν έχει κανένα πρόβλημα, «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»! Δεν έχει λοιπόν παρά να δώσει όλα τα στοιχεία και δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Μπορεί να ελεγχθεί ας πούμε η προμήθεια σε ένα συγκεκριμένο κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορώ να ξέρω τι καταγγελίες είχε και γιατί ήρθε. Πάντως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι σαν ΕΒΕΑ, να ζητήσουμε την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Βιογραφικό Σημείωμα


Γεννήθηκα το 1947 στην Αθήνα από γονείς που ήλθαν στην Αθήνα μετά την  Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 [ο πατέρας ήταν Μικρασιάτης με καταγωγή από την Κρήτη και η μητέρα από την Καππαδοκία (το γένος Τσελεπίδη)].
Σε μία εποχή ανέχειας και μεγάλων στερήσεων, το 1965 πήρα απολυτήριο από το Ζ΄ Λύκειο Αρένων Παγκρατίου. Το 1966 εισήλθα στο Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ και παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα στην Εμπορική Τράπεζα, προκειμένου να συντηρήσω τον εαυτό μου αλλά και την οικογένειά μου, καθώς οι γονείς μου ήταν άνεργοι.

Μέχρι το 1972 ήμουν στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας στο υποκατάστημα Παγκρατίου και αργότερα σαν συνεργαζόμενος με την Booz Allen στην Διεύθυνση Οργάνωσης. Από την ΑΣΟΕΕ αποφοίτησα το 1971 και το 1973 απέκτησα μεταπτυχιακό στην Διοικητική των Επιχειρήσεων από το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ.

Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό (στο τμήμα επιστημονικής οργάνωσης εργασίας) και στη συνέχεια εργάστηκα στην ΒΙΟΧΑΛΚΟ και Μanuli Hellas Καλώδια (νυν Nexans) ως διευθυντής εξαγωγών και σύμβουλος εξαγωγών σε επιχειρήσεις ηλεκτρολογικών και τηλεπικοινωνιακών ειδών.

Το 1977 εργάζομαι ως ελεγκτής στην διεθνή ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία Arthur Andersen μετά από επιτυχή εκπαίδευση στο Ειδικό Εκπαιδευτικό κέντρο στο Παρίσι.

Το 1978 με βρίσκει στον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποιήσεως (ΕΛΟΤ). Κατείχα τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου μέχρι το 1981 και στη συνέχεια εργάστηκα ως οικονομικός-επενδυτικός σύμβουλος και Assistant Vice President στη διεθνή επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch στην Αθήνα και στο Monte –Carlo αλλά πιστοποιημένος με εξετάσεις σε όλα τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Από το 1985 έως το 1991 συνεργάζομαι στα ξένα χρηματιστήρια με την Drexel Burnham Lambert και ταυτόχρονα δραστηριοποιούμαι σε Κτηματικές Συναλλαγές.

Το 1989 ιδρύω την Nuntius Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο, εταιρεία αστική μη κερδοσκοπική για να αξιοποιήσω αποδοτικά, όπως και έγινε με άριστα αποτελέσματα κοινοτικούς πόρους προς όφελος της σοβαρής, υπεύθυνης και αποδοτικής επαγγελματικής κατάρτισης με 100% επιτυχία στην ανεύρεση ποιοτικής εργασίας.

Από το 1991 είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Χρηματιστηριακής Εταιρείας Νuntius και δραστηριοποιούμαι στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα και μέχρι το 1999 είμαι βασικός μέτοχος της πληροφορικής εταιρείας Origin, η οποία σχεδίασε και υλοποίησε πρόγραμμα μετάδοσης χρηματιστηριακών πληροφοριών χαμηλού κόστους με κεραία και internet.

Για όσο διάστημα εργάζομαι δε σταματώ να εκπαιδεύομαι και συμμετέχω σε πλήθος σεμιναρίων που λαμβάνουν χώρα ανά τον κόσμο, με σκοπό την προσέλευση επενδύσεων στην Ελλάδα και τη μελέτη του μυστικού επιτυχίας των διεθνών χρηματοοικονομικών κέντρων, ενώ και οι πολιτικές εξελίξεις δεν με αφήνουν αδιάφορο αφού επηρεάζουν άμεσα την εργασία μου.

Διαθέτω επαγγελματικές ελληνικές & διεθνείς πιστοποιήσεις από ΕΚ, Χρηματιστήριο Κύπρου και NASD/SEC καθώς και NFA/CFTC σε α)ανάλυση αγορών, β)διαχείριση χαρτοφυλακίου, γ)επενδυτικές συμβουλές. Έχω ειδικές εργασιακές εμπειρίες επιπλέον σε θέματα συγχωνεύσεων,εξαγορών, αξιοποίησης ενεργητικού/ακινήτων επιχειρήσεων & οργανισμών, οργάνωσης τραπεζών, διεθνούς private banking, Επενδυτικής Τραπεζικής, Τραπεζικών Υπηρεσιών πλατφόρμας, κτηματικών συναλλαγών, εκτιμήσεων ακινήτων κλπ. 

Από το 2004 ( με μικρή διακοπή ολίγων μηνών) είμαι αιρετός τρεις φορές Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, ενώ διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, της ΕΧΑΕ, του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών, του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Παραγώγων και παλαιότερα αιρετός Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Πτυχιούχων ΑΣΟΕΕ. Προωθώ με ζήλο τις θέσεις του Συνδέσμου των Χρηματιστηριακών Εταιρειών και των Ελλήνων επενδυτών σε μετόχες και ομολόγα στους Υπουργούς και τα ΜΜΕ και προσπαθώ με τις ιδέες και τις αναπτυξιακές προτάσεις μου να βοηθήσω τη χώρα ώστε να έρθουν επενδύσεις και να βελτιωθούν τα δημοσιονομικά.

Στη Βουλή κλήθηκα πολλές φορές θεσμικά ως ειδικός στα συζητούμενα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ν/σ. Αρθρογραφώ σε πολλές εφημερίδες και portals και έχω προσκληθεί κατ' επανάληψη τα τελευταία χρόνια σε πολλές ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές οικονομικού ενδιαφέροντος.