Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Συζήτησεις στις συνεδριάσεις του ΕΒΕΑ

Α.ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ: Επειδή ανεφέρθη ο κ.Σταυρίδης σ’ εμένα, θέλω να παρακαλέσω να θυμηθούμε ότι όταν εγένετο το πακέτο των 28 δις με τις τράπεζες, δεν είδα πολλοί να μιλήσουν για να μπουν εύλογα ανταλλάγματα υπέρ του Δημοσίου γι’ αυτό το πακέτο. Και το είπε και ο κ. Πρόεδρος του ΕΒΕΑ στο περασμένο Συμβούλιο, ότι ενώ έπρεπε να τους βάλει ο κύριος Υπουργός, ο τότε Υπουργός Οικονομίας να τους βάλει κάποιους περιορισμούς και για να δώσει ανταλλάγματα, δεν έκανε τίποτα! Το αντίθετο, είπε για το ΤΕΜΠΕ «Δεν βαριέσαι! Βάλε υπογραφή και θα τα βρούμε». Αυτός είναι ο λόγος.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ομιλία στον Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιριών και Ε.Π.Ε.

Κυρίες και κύριοι,

Είμαι ευτυχής που έχω σήμερα την ευκαιρία να εκθέσω ενώπιον σας τον προβληματισμό μου για ορισμένα μείζονα ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο όλους τους παράγοντες της χρηματιστηριακής μας αγοράς.
Αναμφίβολα, όμως, δεν είναι ευτυχές το γεγονός, ότι σήμερα συζητούμε στην Ελλάδα για την ορθότητα της επιβολής νέων φορολογιών στο Χρηματιστήριο:
-          Φορολογιών, που επιβλήθηκαν αιφνιδίως και εσπευσμένα πριν από έξι μήνες, όταν κορυφωνόταν η χειρότερη οικονομική κρίση μεταπολεμικά.