Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τα ερωτήματα του Αλ. Μωραϊτάκη προς τον Αλ. Τσίπρα



Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Κύριο Αλέξη Τσίπρα
Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αξιότιμε Kύριε Πρόεδρε,

Οι έκτακτες και πρόωρες εκλογές της 25/1/2015, κατά το Σύνταγμα, εξαιτίας της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά την τρίτη ψηφοφορία είναι πια γεγονός. Η κοινωνία παρακολουθεί τα προγράμματα των κομμάτων. Ενόψει της κάλπης έχει μεγάλη σημασία όλα τα κόμματα να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα που διαμορφώνονται για το άμεσο αλλά και το απώτερο μέλλον. Η ψύχραιμη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις μας ως πολιτικών και κομμάτων συνιστά συνταγματική, ηθική και πολιτική μας υποχρέωση. Πρέπει από πριν, εγκαίρως, να ξέρουν οι πολίτες τι θα έχουν να περιμένουν από τον κάθε ένα που μετέχει στον πολιτικό βίο.
Με σεβασμό στη θεσμική σας ιδιότητα ως αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήθελα έντιμα και χωρίς διάθεση λαϊκισμού να σας ζητήσω να τοποθετηθείτε με συγκεκριμένες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα. Δεν είναι μόνο προσωπικά μου ερωτήματα, σας διαβεβαιώνω. Είναι ερωτήματα που έλαβα όλο το τελευταίο διάστημα από πολίτες και επαγγελματίες. Όπως γνωρίζετε δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Πρωτοκατέβηκα στις εκλογές του 2012, στην πιο δύσκολη στιγμή με πρόθεση να προσφέρω στην πατρίδα μας την τεχνογνωσία και εμπειρία που έμαθα 47 χρόνια στην αγορά των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της πραγματικής οικονομίας, όπως γνωρίζουν πολλοί κορυφαίοι συνεργάτες σας, που με τίμησαν στο παρελθόν εκτός των άλλων με συχνές προσκλήσεις μου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Άρθρο μου στο real.gr:Γιατί πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας

Γιατί το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να εκλεγεί στις 29/12 Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφύγουμε τις εκλογές

Ως Έλληνας πολίτης, οικογενειάρχης, πατέρας, πιστοποιημένος αναλυτής αγορών χρήματος και κεφαλαίου, έμπειρος εργαζόμενος έχοντας κολλήσει ένσημα στην πραγματική οικονομία 47 χρόνια, επιχειρηματίας που απασχολώ προσωπικό και ως βουλευτής (εδώ και ένα μήνα), που δεν επιθυμώ να κάνω καριέρα στην πολιτική αλλά να προσφέρω την τεχνογνωσία και εμπειρία της καριέρας μου στην πολιτική, απευθύνω το παρόν κείμενο σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες αλλά κυρίως στους βουλευτές που αυτοί ψηφίζουν και αποφασίζουν τώρα.

Άρθρο μου στο fimotro.blogspot.gr

                                               Οι τρεις μύθοι που μας απειλούν
Μύθος πρώτος: H γενικότερη εντύπωση που επικρατεί στον κόσμο είναι πως η Ελλάδα αντέχει χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, χωρίς να αντλήσει πρόσθετο δανεισμό. Προσωπικά, θέλω να πάρω σαφείς... 
αποστάσεις από αυτή την εκτίμηση. Στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουμε διαθέσιμα κάτω απο 3 δις ευρώ και θα πρέπει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 να καλύψουμε ανάγκες 4,8 δις ευρώ. Κάποιοι λοιπόν θα μπορούσαν να πουν πως αν δεν πάρουμε τα 7,5 δις  της τελευταίας δόσης για την οποία απαιτείται η θετική αξιολόγηση της τρόικας, θα χρεοκοπήσουμε πριν τον Απρίλιο. Εγώ θα πω, ότι για να μην χρεοκοπήσουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο, φοβάμαι ότι το κράτος θα αναγκαστεί να σταματήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του -ή έστω σημαντικό μέρος αυτών- επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου - Απαιτείται συναίνεση


                                                                                                                                              Αθήνα 21/12/2014

«3 δις τα διαθέσιμα στην ΤτΕ 4,8 δις οι Ταμειακές Ανάγκες στο 1ο 3μηνο του 2015 - Απαιτείται συναίνεση»


Η πρόταση του Πρωθυπουργού, με την οποία συμφωνεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που αφορά σε παραχωρήσεις για τη συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι Εθνική και Πατριωτική.

Οι υπεύθυνοι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές καλούνται να αναλογιστούν ότι τα διαθέσιμα του κράτους στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) είναι αυτή τη στιγμή λιγότερα από 3 δις ευρώ ενώ οι ταμειακές ανάγκες της χώρας, μόνο για το 1ο 3μηνο του 2015, είναι 4,8 δις ευρώ. Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι αυτονόητες.

Καλώ όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό και να πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους, πέρα απο κομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες.

Συμπεράσματα Εκδήλωσης «Προβλέψεις για τις πολιτικές, οικονομικές, χρηματιστηριακές και φορολογικές εξελίξεις του 2015»

Αθήνα 20/12/2014

«Συμπεράσματα Εκδήλωσης στα πλαίσια του 25ου Money Show»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» του ξενοδοχείου Hilton με θέμα :
«Προβλέψεις για τις πολιτικές, οικονομικές, χρηματιστηριακές και φορολογικές εξελίξεις του 2015»
Ο Συντονιστής και ομιλητής, βουλευτής Α΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρος Μωραϊτάκης τόνισε κατά την τοποθέτησή του : «Το αποτέλεσμα της Προεδρικής εκλογής και των επόμενων ενδεχομένως βουλευτικών εκλογών θα είναι πολύ σημαντικό για την τύχη της χώρας από πολιτικής και οικονομικής πλευράς. Οι αόριστες και λανθασμένες εξαγγελίες της Αντιπολίτευσης δεν μπορούν να υλοποιηθούν σε καμιά περίπτωση διότι οι αριθμοί των ταμειακών αναγκών μέσα στο 2015  είναι αμείλικτοι. Ούτε οπισθοχώρηση είναι πρακτικά εφικτό να γίνει από την Αντιπολίτευση ούτε αποδοχή από τους εταίρους μας των ακραίων θέσεών τους.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Money Show 2014 - Φωτογραφίες

Money Show: Παρουσίαση Πλάτων Μονοκρούσσου

Money Show: Ομιλία Μιχάλη Πεγκλή


Money Show: Ομιλία Στέφανου Γκοτζαμάνη



Χρηματιστήριο 2015: Πέντε σημεία και ένα συμπέρασμα

Του Στέφανου Κοτζαμάνη, δημοσιογράφου στο Euro2day.gr

Πρώτον, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια φάση που προσπαθεί να «πατήσει στα πόδια της», με βασικά χαρακτηριστικά:
·         Ελαφρά θετικό ΑΕΠ στο εννεάμηνο
·         Στο «συν» για δεύτερη συνεχή χρονιά κρατικός προϋπολογισμός (σε πρωτογενές επίπεδο) και ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών
·         Βελτίωση κατά περίπου 10% στα λειτουργικά κέρδη των εισηγμένων εταιρειών στο εννεάμηνο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 19/12/2014

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Οι εκλογές μπορεί να περιμένουν. Οι ταμειακές ανάγκες όχι... Αρθρο μου στο:www.capital.gr

Ως Έλληνας πολίτης, οικογενειάρχης, πατέρας, πιστοποιημένος αναλυτής αγορών χρήματος και κεφαλαίου, έμπειρος εργαζόμενος, έχοντας κολλήσει ένσημα στην πραγματική οικονομία 47 χρόνια, επιχειρηματίας που απασχολώ προσωπικό και ως Βουλευτής (εδώ και ένα μήνα), που δεν επιθυμώ να κάνω καριέρα στην πολιτική αλλά να προσφέρω την τεχνογνωσία και εμπειρία της καριέρας μου στην πολιτική, απευθύνω το παρόν κείμενο σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες αλλά κυρίως στους Βουλευτές που αυτοί ψηφίζουν και αποφασίζουν τώρα.

Θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις και τις θέσεις μου γύρω από την αναγκαιότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και την αποφυγή πρόωρων εκλογών. Πιστεύω πως σε αντίθετη εξέλιξη θα προκύψει μια σειρά κινδύνων για την ελληνική οικονομία και σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση -όποια και αν είναι αυτή- θα διαπραγματευθεί από χειρότερη θέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Η παρούσα συγκυρία είναι ανάλογη της εποχής που προηγήθηκε της Μικρασιατικής Καταστροφής όπως τη γνωρίζω από τις διηγήσεις του Μικρασιάτη πατέρα μου και από τη μελέτη της ιστορίας. Δεν πρέπει να επαναληφθεί. Όσοι αμφιβάλουν τους καλώ να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη» που παίζεται αυτή την εποχή στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η ομιλία του βουλευτή Α΄ Αθήνας κ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2015»


Η ομιλία του βουλευτή Α΄ Αθήνας κ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2015»



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι η πρώτη φορά που απευθύνω ομιλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως βουλευτής Α Αθηνών, θέση στην οποία με εξέλεξαν οι πολίτες της Αθήνας και θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά και από αυτό το βήμα. Μέχρι τώρα ομιλούσα στις Επιτροπές Οικονομικών ως τεχνοκράτης, με πρόσκληση από όλα τα κόμματα. Επίσης, ευχαριστώ όσους συναδέλφους και φίλους βουλευτές από όλες τις πτέρυγες με δέχθηκαν εγκάρδια.
Για όσους, εντός και εκτός αίθουσας, δεν με γνωρίζουν, δεν είμαι πολιτικός. Έχω κάνει μία πορεία 48 ετών στον ιδιωτικό τομέα, στο χώρο των τραπεζών, των μακροοικονομικών και φορολογικών θεμάτων, της χρηματοοικονομίας, των διεθνών αγορών και των διεθνών και ελληνικών χρηματιστηρίων. Πιστοποιήθηκα με διεθνείς και ελληνικούς επαγγελματικούς τίτλους, στην θεωρία και την πράξη λειτουργίας των αγορών, που σήμερα κάποιοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν στην πράξη. Όμως η πατρίδα μας χρειάζεται τις άριστες σχέσεις μαζί τους, αφού αφενός πρέπει να επιστρέψουμε στις αγορές, μετά από πέντε περίπου χρόνια που αναγκασθήκαμε να παίρνουμε δανεικά από άλλες χώρες, με τις σχετικές δεσμεύσεις και με τα γνωστά μνημόνια. Αφετέρου χρειάζεται να δανειζόμαστε από τις αγορές με τους καλύτερους δυνατούς όρους, εάν βέβαια γνωρίζουμε να μιλάμε στη γλώσσα τους.
Φιλοδοξώ να είμαι ο πρεσβευτής, ή για τους νομικούς «ο άγγελος»,  της ελληνικής Βουλής και της Πολιτείας στις αγορές.
Μέσα από αυτή την επαγγελματική διαδρομή γνώρισα από πρώτο χέρι και σε βάθος πώς παράγεται η ευημερία και η ανάπτυξη, πώς δημιουργούνται οι θέσεις εργασίας.
Γνώρισα όμως και πως, μία καλή πορεία, μπορεί να ανατραπεί σε μια στιγμή και να ξαναπέσουμε στην αβεβαιότητα και την αποτυχία.
Αυτή η πρώτη μου, λοιπόν, ομιλία ως βουλευτής έτυχε να είναι πάνω σε ένα θέμα με το οποίο συνδέομαι από την επαγγελματική μου ιδιότητα. Τον Προϋπολογισμό.
Η συμβολή μου σε αυτή τη συζήτηση θέλω να είναι, στο να βοηθήσουμε τον πολίτη να καταλάβει τα βασικά για τον Προϋπολογισμό.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη στην Free Sunday 30/11/2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει πρόγραμμα που να αντέχει στη λογική

 
                      

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να μου πείτε πώς βλέπετε τις εξελίξεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα και το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας για κάποιο διάστημα…

Για να πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, ότι υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος, προφανώς θα ξέρει καλύτερα αυτό το θέμα. Είναι, άλλωστε, λογικό, αν δεν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση, να υπάρξει παράταση του προγράμματος.

Θεωρείτε ότι με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης του προγράμματος, εκταμίευσης της δόσης και έναρξης των διαπραγματεύσεων για την επόμενη φάση μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα;

Πιστεύω ότι χρόνος υπάρχει. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν υπάρξει τελική συμφωνία, γιατί η τρόικα ζητάει περισσότερα απ’ ό,τι εμείς δίνουμε. Το ΔΝΤ μιλά για δημοσιονομικό κενό 2.5 δις. ευρώ, οι Ευρωπαίοι το βλέπουν στο 1,5 δις, ωστόσο θεωρείται ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο ένα δις. ευρώ. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι τα νούμερα του προϋπολογισμού, τα κονδύλια, στηρίζονται σε προβλέψεις και κανένας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα πώς θα έλθουν τα πράγματα στο τέλος. Και γι’ αυτό είναι πιο δύσκολη η διαπραγμάτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για νέο μνημόνιο. Πώς σχολιάζετε αυτή την άποψη;

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να φτιάξει ένα πρόγραμμα που να αντέχει στη λογική και στις απαιτήσεις των αγορών, διότι αυτά που λένε είναι εξωφρενικά, ουτοπικά και εκτός πραγματικότητας. Επειδή μίλησα προσωπικά με εκπροσώπους funds και δεν περίμενα να διαβάσω για αυτά τα ζητήματα, σας λέω ότι οι άνθρωποι πράγματι φοβήθηκαν. Μου έστειλαν κείμενα στα οποία μου περιέγραψαν την παρουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως «horrific» (σ.σ. τρομακτική), γεγονός που με λύπησε βαθειά, διότι θεωρώ ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ –όπως και των άλλων παρατάξεων- είναι πατριώτες, αλλά υποστηρίζουν παράλογα, μη ολοκληρωμένα επιχειρήματα, προφανώς από άγνοια της πραγματικής οικονομίας.

Ποιοι είναι αυτοί που τρόμαξαν;

Μιλώ για ανθρώπους που έχουν κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, σημαντικές επενδύσεις της τάξεως του ενός με ενάμιση δις. και φυσικά ανησυχούν πολύ, διότι, επειδή οι επενδύσεις τους είναι μεγάλες, δεν μπορούν να ρευστοποιήσουν εύκολα και άμεσα, λόγω μειωμένης εμπορευσιμότητας. Στα κείμενα που μου έστειλαν οι εκπρόσωποι των funds με τους οποίους επικοινώνησα, μου είπαν ότι η παρουσία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «horrific» και μου εξήγησαν γιατί, επισημαίνοντας θετικές και αρνητικές θέσεις. Σημείωσαν, για παράδειγμα, ότι για την ανεργία ασφαλώς πρέπει να υπάρξουν ειδικά μέτρα, όπως ένα ειδικό κονδύλι και δεν είχαν αντίρρηση έναντι των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, θέσεις τις οποίες η ΝΔ και εγώ προσωπικά έχουμε διατυπώσει, αλλά και κάνουμε εν μέρει πράξη (βλέπε προγράμματα Voucher, κοινωφελούς εργασίας, κλπ). Επίσης, παραδέχθηκαν, όπως κι εγώ έχω επίσημα διατυπώσει στο παρελθόν, ότι οι στόχοι του προγράμματος είναι ασφυκτικοί: προβλέπουν ρυθμό ανάπτυξης 4,5% για το 2016, κάτι πολύ δύσκολο, και συμφώνησαν ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Παράλληλα, για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους θεωρούν ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παρατείνουμε την περίοδο και να μειωθούν τα επιτόκια, ωστόσο μου τόνισαν ότι τα υπόλοιπα είναι ανεφάρμοστα. Τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της ευρωζώνης δεν θα δεχθούν ποτέ να χάσουν οι πολίτες τους επειδή δάνεισαν την Ελλάδα. Το γεγονός ότι όλοι θέλουν αλλαγές, δε σημαίνει ότι οι αλλαγές θα γίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Και η πολιτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδεινώσει τα πράγματα και θα δυσχεράνει την κατάσταση της οικονομίας μας.

Προς ποια κατεύθυνση θεωρείτε ότι θα υπάρξει επιδείνωση;

Πρώτον, αν η κυβέρνηση δεν πετύχει να συμφωνήσει στην προληπτική γραμμή στήριξης, η Ελλάδα θα μείνει χωρίς λεφτά, δεδομένου ότι η όποια συζήτηση θα αρχίσει το 2015 και θα τελειώσει το 2016, αν τελειώσει. Τα χρήματα που χρειαζόμαστε για μισθούς και συντάξεις δεν τα έχουμε, πέραν του ότι και τα 11,4 δις. του ΤΧΣ πρέπει να μας επιτρέψουν να τα κρατήσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε. Πέραν αυτού, λοιπόν, χρειαζόμαστε άλλα 19 δις. για τα επόμενα δύο χρόνια. Άρα δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και, σύμφωνα με τους ανθρώπους των funds με τους οποίους μίλησα, υπάρχει και ο κίνδυνος να επανέλθει η συζήτηση για την παραμονή μας στην ευρωζώνη. Επίσης, σχετικά με την αλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών και τη χορήγηση δανείων κατά το δοκούν, όλοι ξέρουμε ότι όταν επεμβαίνει η πολιτική ηγεσία στις τράπεζες, οι τράπεζες κάνουν κακές χρηματοδοτήσεις και επιβαρύνουν στο τέλος τους φορολογούμενους. Επίσης, σχετικά με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει μισθούς και συντάξεις, αυτό είναι ανεδαφικό, αφού δεν υπάρχουν λεφτά. Η άποψη, δε, ότι θα βρεθούν από τους πλούσιους είναι δημαγωγική: η παρούσα κυβέρνηση, με την καθοδήγηση της τρόικας, δεν φορολογεί τον πλούτο της ακίνητης περιουσίας και υποφέρουν όσοι είχαν ακίνητα; Δεν ψήφισε η κυβέρνηση νόμο με τον οποίο ουσιαστικά ακυρώνει τις off-shore εταιρείες και από τον Ιούλιο αυτές φορολογούνται σαν να είναι ελληνικές; Άλλωστε, και η κυβέρνηση προγραμματίζει το 2015 να γίνει το περιουσιολόγιο και να υπάρξει καταγραφή όλης της περιουσίας. Αφήστε που η αύξηση των μισθών θα προκαλέσει νέες εισαγωγές, θα επιδεινώσει τους όρους εμπορίου και θα υπάρξει έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών Αυτά, λοιπόν, που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεδαφικά και προκαλούν φόβο σε αυτούς τους επαγγελματίες διαχειριστές κεφαλαίων που γνωρίζουν την πράξη της οικονομίας και δεν παρασύρονται από λαϊκισμούς.

Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσατε εξέφρασαν ανησυχίες για την πολιτική αναταραχή που επικρατεί στη χώρα;

Δεν έχει σημασία κατ’ αυτούς αν θα έχουμε εκλογές και ποιος θα βγει, αλλά το τι θα γίνει μετά. Αφού οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα, εκτιμούν ότι τα όσα λέγονται είναι θέσεις μιας ενδεχόμενης νέας κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει ότι άλλο είναι τα βιβλία και άλλο η πράξη. Διότι, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν γνώση της πράξης και του πώς λειτουργούν οι αγορές χρήματος και κεφαλαίου. Οι αγορές πείθονται μόνο από τις πράξεις.

Όσον αφορά στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, θεωρείτε ότι… βγαίνουν τα νούμερα;


Πλήρη προσωπική άποψη δεν έχω σχηματίσει ακόμα. Ωστόσο, πολλοί βουλευτές με διαβεβαίωσαν ότι οι 180 βουλευτές θα βρεθούν έως και τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, για λόγους υπέρτερου εθνικού συμφέροντος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 28/11/2014


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 28-11-2014 from extratv on Vimeo.