Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2006

Συζήτησεις στις συνεδριάσεις του ΕΒΕΑ

ΑΛ.ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ: Πρέπει να βγάλουμε ένα ψήφισμα που να λέμε ότι πρέπει να μπουν Υπηρεσίες Εσωτερικών Υποθέσεων σε όλες τις ανεξάρτητες Αρχές.
Να καλέσουμε κάποια Εταιρεία Συμβούλων, προκειμένου να μας κάνει μια οργάνωση τόσο εσωτερικά των Υπηρεσιών, όσο και να δούμε και το κομμάτι το οικονομικό. Διότι μην ξεχνάμε, εμείς λέμε να μην αυξάνονται τα δημοτικά τέλη αλλά πρέπει και εμείς να κάνουμε οικονομίες.
Θα ήταν μια θαυμάσια ενέργεια, αν μπορούσαμε να μειώσουμε και τα δικά μας τα τέλη.




ΑΛ.ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ: Θέλω να σας παρακαλέσω, να βάλετε σε ψηφοφορία ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια Επενδυτική Επιτροπή. Ας την ορίσετε την Επενδυτική Επιτροπή με όσους είναι πιστοποιημένοι και έχουν τη γνώση, η οποία βγαίνει μετά από εξετάσεις, διότι κάνουν επαγγελματικά αυτή τη δουλειά. Και σε όσους ενδεχομένως είναι επενδυτές ή έχουν άλλες γνώσεις, που και αυτοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν. Και φυσικά, δεν έχω και καμία αντίρρηση να μπει και ένας ή περισσότεροι από το Διοικητικό Συμβούλιο, ή από την Εκτελεστική Επιτροπή, ή να παίρνει τις εισηγήσεις και να αποφασίζει.
Διότι εγώ εδώ θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί ο κ.Στασινόπουλος, εκλεκτός πραγματικά σε όλα, λέει Πίστεως, γιατί Εθνική το είπα και εγώ. Να συζητήσουμε, να ρωτήσουμε, γιατί ο άλλος λέει ΚΑΕ. Ξέρετε, η επένδυση δεν είναι τώρα να αποφασίσουμε άνθρωποι μη ειδικοί εάν θα αγοράσουμε το ένα ή το άλλο. Και επίσης, αυτά αλλάζουν. Δηλαδή μια Επενδυτική Επιτροπή, και σας είπα και σε προηγούμενη και έχει καταγραφεί στα Πρακτικά, ότι εγώ είμαι μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής και στο Συνεγγυητικό και στην ΕΧΑΕ.
Μια Επενδυτική Επιτροπή, πρέπει οπωσδήποτε να συσταθεί, η οποία να είναι ευέλικτη, να παίρνει και αποφάσεις γρήγορα, εισηγούμενη και στην Διοικητική Επιτροπή που συνέρχεται μια φορά την εβδομάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητο να γίνει. Τώρα ως προς το αν θα είναι Εθνική, Εμπορική, Πίστεως κλπ., είναι αποτέλεσμα μιας συζήτησης. Γιατί, λέει ο ένας, τι grouth υπάρχουν, στοιχεία που πρέπει να συζητήσουμε και να ρωτήσουμε.
Θέλετε να σας ρωτάω εγώ, να ρωτάω τους άλλους; Δεν νομίζω ότι βγαίνει. Και επίσης, πρέπει να το κάνουμε. Και νομίζω ότι οι περισσότεροι πιστεύω σε αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου