Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Συζήτησεις στις συνεδριάσεις του ΕΒΕΑ

Ναι και η Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης μου λέει: «Αν το λέει ο Πρόεδρος, εμείς θα το κάνουμε». Δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής. Τώρα μας είπε ο κ.Υφυπουργός που είχε έρθει, με τη φροντίδα σας, ότι: «Να κοιτάξουμε στο δεύτερο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ». Αλλά θέλω να σας πω ότι είμαστε απέξω, οι Επενδυτικές εταιρείες, οι Χρηματιστηριακές, από οποιοδήποτε πρόγραμμα, είτε αναπτυξιακό, είτε οτιδήποτε. Δεν ξέρω. Νομίζουν ότι είναι Τράπεζες οι Χρηματιστηριακές εταιρείες; Δεν έχουν καταλάβει; Πάντως είμαστε απέξω από όλα τα προγράμματα.




Α.ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ: Και, κύριε Πρόεδρε, να σας δείξω τι κάνουν στο εξωτερικό, στη Δανία, όχι μόνο στις Αγγλοσαξωνικές χώρες, είναι εκπληκτικά. Και εμείς είμαστε πίσω, δεν έχουμε κάνει τίποτα.


Α.ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ: Να συγχαρώ τον κ.Μούργελα. Σήμερα μου λύθηκε η απορία, γιατί ένας τέτοιος εκλεκτός δικηγόρος –γιατί είναι ένας εκλεκτός δικηγόρος ο κ.Μούργελας και αγαπητός φίλος– είναι Πρόεδρος της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. Τώρα κατάλαβα.
Και μάλιστα, μου άνοιξε η όρεξη να πω στον κ.Πρόεδρο, να ζητήσουμε τις συμβουλές του, ώστε να υπάρξουν και κάμερες, να μπορεί ακόμα και κάποιος του οποίου στέλνει η κόρη ότι: «Βρίσκομαι σε κίνδυνο», να ζητάει από την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία αμέσως να δίνει, γιατί δεν ξέρω αν το ξέρετε το πρόβλημα, υπήρξε ένα SMS μίας κόρης που ευρέθη σε κίνδυνο και τελικά κακοποιήθηκε και δεν του έδινε η τηλεφωνική εταιρεία ποιο ήταν το νούμερο του κινητού. Απίστευτα πράγματα και ίσως με τη βοήθεια του κ.Μούργελα να τα πετύχουμε αυτά.
Δύο ερωτήσεις έχω. Η μία είναι: γιατί μας είχατε πει στο παρελθόν ότι οι Χρηματιστηριακές εταιρείες δεν μπορεί να είναι μέλη στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ είμαι (και όχι μόνο του ΣΜΕΧΑ, αλλά και ευρύτερα της αγοράς) και όπως προστατεύονται οι Τράπεζες, πρέπει να προστατεύεται και η αγορά. Δεν είναι μονομερής.
Και το δεύτερο, είπατε ότι υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, γι αυτό το έχουν δεχθεί. Αυτό, με τι αποφάσεις; Αποφάσεις δικαστηρίων αποδεικνύονται αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου