Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Μωραϊτάκης: Νέα πτώση στο ΧΑ δημιουργεί ευκαιρίες


Αν η ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου δεν ικανοποιήσει τις αγορές (οι δηλώσεις έγιναν πριν ολοκληρωθεί η χθεσινή πρωθυπουργική ομιλία) τότε είναι πιθανόν να υπάρξει νέα υποχώρηση τιμών στις μετοχές. Όμως, όσο πέφτουν οι τιμές των μετοχών, τόσο προκύπτουν ευκαιρίες για αγορές.

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλ. Μωραϊτάκης σε παρέμβασή του κατά τη χθεσινή εκδήλωση των πιστοποιημένων αναλυτών (ΕΕΠΑΜΑ), αναφέροοντας, μεταξύ άλλων:

Α. Για το ενδεχόμενο περικοπών μισθών: Δεν είναι απαραίτητο να κοπούν οι μισθοί των υπαλλήλων, καθώς υπάρχουν αρκετά άλλα διαρθρωτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Β. Για τους προηγούμενους υπουργούς Οικονομίας: «Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στους προηγούμενους υπουργούς και ιδίως στον κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. «Εγώ τα έλεγα από τότε, αλλά ήμουν σχεδόν μόνος».

Γ. Για τα απαιτούμενα μέτρα: Τα διαρθρωτικά μέτρα είναι σωστά, αλλά θα αποδώσουν σε 2-3 χρόνια. Πιστεύω πάντως ότι τελικά, τα σωστά μέτρα θα ληφθούν.

Δ. Για το θέμα της φορολόγησης: Τόσο το φόρο υπεραξίας, όσο και την αυξημένη φορολογία στα μερίσματα θα τους πληρώσουν μόνο οι Έλληνες επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου