Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Σπάστε τα δεσμά και αποφασίστε για τα "μεγάλα"

Πολλές φορές στο παρελθόν ο λαός έχει αποδειχθεί σοφός και θεωρώ πολύ πιθανό να επιβεβαιωθεί ξανά. Οι φωνές που ζητούν αλλαγές σε όλα πληθαίνουν και οι πολιτικοί πρέπει δείξουν πως μπορούν να αφουγκραστούν και να κάνουν πράξη τις απαιτήσεις του κόσμου. Ποιος μπορεί σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα να απορρίψει την πρόταση ή την απαίτηση αν προτιμάτε για συστράτευση; Είναι επιτακτική η ανάγκη να επιστρατευτούν όλα τα μεγάλα κεφάλια της χώρας και να βοηθήσουν με ιδέες και γνωριμίες τον τόπο.
Να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι. Τα πολιτικά κόμματα, οι επιστήμονες, οι παράγοντες της αγοράς, οι καταξιωμένοι επιχειρηματίες, οι ακαδημαϊκοί και όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει ώστε να καταστρωθεί ένα πλάνο εξόδου από την κρίση και εισόδου σε μία μακροχρόνια ανάπτυξη. Πρέπει οι πολιτικοί να ακούσουν όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Είναι δύσκολο βέβαια κάποιος που επί χρόνια έχει μάθει μόνο να μιλάει να ακούσει. Ίσως όμως δεν φτάνει να ακούσουν μόνο. Πρέπει να αλλάξει τελείως η δομή της ίδιας της Κυβέρνησης και να πάρουν θέσεις τα μεγάλα κεφάλια, που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν.
Να ανοίξει η Βουλή και να σπάσουν δεσμά με το παρελθόν που καμία χρησιμότητα δεν έχουν στην νέα πραγματικότητα. Ποιος διαφωνεί ότι πρέπει να πάνε κάποιοι φυλακή για τα εγκλήματα που έγιναν; Ποιος διαφωνεί πως πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών; Ποιος διαφωνεί πως πρέπει να πέσουν νέες ιδέες στο τραπέζι; Ποιος διαφωνεί να πλαισιωθεί η Κυβέρνηση από κορυφαίους παράγοντες; Πρέπει επιπλέον να κοιτάξουμε και ακόμα πιο μπροστά, τώρα που ένα μέρος του προβλήματος, τη χρηματοδότηση, το έχουμε λύσει. Πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας, να προτείνουν λύσεις και να σχεδιάσουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Να μετατρέψουν τη χώρα κέντρο προσέλκυσης επενδύσεων, να εκμεταλλευτούν τον πλούτο που διαθέτει και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά της.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου