Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Συζήτησεις στις συνεδριάσεις του ΕΒΕΑ

Κοιτάξτε και η Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων είναι για μεγάλες επιχειρήσεις. Τώρα, εδώ τι να διοικήσεις; Εδώ είναι πώς να μιλήσεις σε δέκα (10), είκοσι (20), τριάντα (30) άτομα. Δηλαδή αυτό σας λέω από την εμπειρία που είχα από τα Σεμινάρια. Δυστυχώς εκεί καταλήγουμε και αυτοί που πάνε συνήθως, είναι των μεγάλων επιχειρήσεων ή κάτι άλλο: κάποιοι από μικρές επιχειρήσεις οι οποίοι θέλουν να μετακινηθούν. Και πώς θα δεσμευτούν αυτοί οι οποίοι θα παίρνουν αυτά τα πλεονεκτήματα για να παρακολουθούν αυτά τα προγράμματα, ότι θα μείνουν στις μικρές επιχειρήσεις;






Α.ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, να προσθέσω δυο – τρία πράγματα. Εγώ περισσότερο θέλω να μάθω λίγο για την οικονομία του τουρισμού, γιατί είπατε ότι ανεβάσαμε τη διαφήμιση. Θα ήθελα να ξέρω σε τι απόλυτο μέγεθος είναι το ποσό της διαφήμισης, συν τα έξοδα του ΕΟΤ, των Υπουργείων κ.λ.π., συν επίσης τις επιδοτήσεις που δίνουμε για τους ανέργους, γιατί δουλεύουν λίγους μήνες οι εργαζόμενοι και μετά τους πληρώνει το κράτος. Δηλαδή θέλω να δω τελικά, πόσο συμφέρον είναι για το Δημόσιο, για τα έσοδα του Δημοσίου ο τουρισμός από πλευράς φόρων.
Εντάξει, είπατε βέβαια εσείς ότι μπορούν να πηγαίνει στο διπλανό εστιατόριο εκτός του ξενοδοχείου, αλλά για να δούμε λίγο και τα νούμερα. Γιατί βλέπουμε ότι πολλές ξενοδοχειακές μονάδες είναι ζημιογόνες. Εδώ ο ‘’Αστέρας’’ ακόμα δεν έχει δώσει στο επενδυτικό κοινό τη σύμβαση που έχει κάνει η Εθνική Τράπεζα, ο κ.Αράπογλου με τη Westing και λίγο θα ήθελα ενημέρωση.
Κατά τα άλλα πράγματι η ίδρυση του Υπουργείου ήταν θαυμάσια, είναι θαυμάσια επίσης η αύξηση των Υπουργείων σε αντίθεση με αυτό που διαλαλούν ότι πρέπει να μειωθούν οι Υπουργοί κ.λ.π. Οι Υπουργοί μειώνονται εκεί όπου υπάρχει Δημόσια Διοίκηση. Όπου δεν υπάρχει Δημόσια Διοίκηση οι Υπουργοί πρέπει να αυξάνονται. Είδατε και εσείς, κάνατε, λέτε πόσες ώρες πτήσεις! Είναι δυνατόν! Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι αφού δεν υπάρχει Δημόσια Διοίκηση, οι Υπουργοί πρέπει να είναι περισσότεροι και όχι να είναι λιγότεροι.
Αν έχετε την καλοσύνη, εγώ αυτές τις ερωτήσεις θα ήθελα, λίγο να καταλάβω την οικονομία, να δούμε, είναι τελικά τόσο ωφέλιμος; Γιατί δίνετε επιδοτήσεις επίσης από τα ΕΣΠΑ, δίνετε από εδώ, δίνετε από εκεί… Τελικά αξίζει να δώσουμε αυτή την έμφαση στον τουρισμό και να αφήνουμε ενδεχομένως άλλους κλάδους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου