Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Θέσεις από τις εκλογές του Ε.Β.Ε.Α στις 5/6/06


Το ΕΒΕΑ θα πρεπει με δυναμισμο και αποφασιστικότητα να διεκδικήσει την επίλυση προβλημάτων και την προώθηση μέτρων για την επίτευξη των στόχων του, οι οποίοι, εκτός από τις προτεραιότητες που αναφέρονται στις θέσεις του Συνδυασμού μας,πρέπει να είναι:

(α) να εξασφαλισθούν αποτελεσματικοί, διαφανείς και δίκαιοι τρόποι άσκησης του συνταγματικού δικαιώματος υπεράσπισης των επιχειρήσεων έναντι των διοικητικών αρχών, όπως η Εφορία, το ΙΚΑ, οι ανεξάρτητες εποπτικές αρχές.

(β)να ληφθούν σύντομα συγκεκριμένα μέτρα ώστε να αναδειχθεί η χώρα μας σε Διεθνές Χρηματοοικονομικό (Χρηματιστηριακό, Τραπεζικό και Επενδυτικό), Ασφαλιστικό, Ιατρικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο και γενικά Διεθνές κέντρο παροχής  υπηρεσιών ποιότητας. Η άμεση ανάπτυξη υπηρεσιών και όχι η μετανάστευση τους, πριν είναι πολύ αργά, πρέπει να γίνει πράξη.

(γ) να προχωρήσει σε αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και να έλθει πιο κοντά στους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις.

(δ) να συνεργάζεται η Διοίκηση του ΕΒΕΑ με τους Συνδέσμους της Αγοράς στον ορισμό εκπροσώπων του ΕΒΕΑ στους φορείς, στους οποίους συμμετέχει.

(ε) να βοηθήσει αποτελεσματικά ώστε να αξιοποιηθούν αποδοτικά οι κοινοτικοί πόροι υπέρ των επιχειρήσεων.

(στ) όχι μόνο να μειωθούν περαιτέρω οι φορολογικοί συντελεστές για όλες τις επιχειρήσεις, αλλά να παύσουν επιτέλους να υπάρχουν γκρίζες φορολογικές περιοχές που χειροτερεύουν στην πραξή την θέση των αδυνάτων. Να καταργηθούν οι άσκοποι, επαχθείς και αντιαναπτυξιακοί φορολογικοί νόμοι.

(ζ) να επιταχυνθούν γενναίες θεσμικές και διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να δημιουργηθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων της χώρας μας έναντι εταίρων αλλά και γειτόνων.

(η) να επιτευχθεί  η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και να υιοθετηθούν φορολογικά κίνητρα και φοροαπαλλαγές με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

(θ)να μειωθεί η γραφειοκρατία στις δημόσιες υπηρεσίες για την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

(ι) να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος σε δίκαιο επίπεδο και για τους επιχειρηματίες.

(ια) οι δημόσιες υπηρεσίες να απαντούν στα αιτήματα των επιχειρήσεων ως έχουν υποχρέωση εντός προκαθορισμένων προθεσμιών.

(ιβ) να χρηματοδοτούνται από το ΕΒΕΑ κλαδικές μελέτες και καταναλωτικές τάσεις και να αποστέλλονται δωρεάν στα μέλη.

(ιγ) Να αξιοποιηθεί το κύρος και η πολιτική δύναμη του ΕΒΕΑ υπέρ των 70.000 επιχειρήσεων μελών του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου