Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ 8 ΒΗΜΑΤΑ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ μπορεί να έρθει γρηγορότερα αρκεί να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα. Πρωτίστως βέβαια, πρέπει η κυβέρνηση να φέρει αποτελέσματα και να μειώσει το έλλειμμα. Η χώρα μπορεί να μετατραπεί με απλά βήματα, χωρίς δημοσιονομικό κόστος σε χρηματοοικονομικό κέντρο. Σήμερα, χώρες χωρίς τον φυσικό πλούτο που έχουμε εμείς το έχουν καταφέρει.  Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο «πακέτο» για τους ξένους επενδυτές, αρκεί.

Να υπάρχει εχεμύθεια
Σε χώρες όπως Ελβετία, Αυστρία, Λουξεμβούργο και Σιγκαπούρη, είναι ποινικό αδίκημα ή παραβίαση του απορρήτου των συναλλαγών. Αν θέλουμε να έρθουν χρήματα στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει εχεμύθεια.

Να δοθεί δυνατότητα απαλλαγής δήλωσης εισοδήματος
Για τους επιχειρηματίες που δεν επιθυμούν να φαίνονται για δικούς τους λόγους (π.χ. διαζύγιο) και δεν θέλουν να δηλώνουν εισόδημα, το κράτος μπορεί να επιβάλει σταθερό φόρο, για παράδειγμα, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Να μην υπάρχει φορολογία στα διεθνή εισοδήματα
Θα πρέπει να δώσουμε φορολογική απαλλαγή σε όσους ξένους έρχονται να μείνουν στην Ελλάδα για 186 ημέρες και έχουν διεθνή εισοδήματα.

Να δίνεται άδεια παραμονής σε όσους φέρνουν κεφάλαια
Το κράτος πρέπει να εξετάσει τη χορήγηση άδειας παραμονής σε όσους φέρνουν κεφάλαια σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Το ύψος θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ.

Να ιδρύονται αμοιβαία κεφάλαια με λίγα κεφάλαια
Πρέπει να αλλάξει ο σκανδαλώδης νόμος που επιβάλλει κεφάλαια ύψους 9 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία αμοιβαίου κεφαλαίου, την ώρα που στο Λουξεμβούργο απαιτούνται 125.000 ευρώ.

Να καταργηθούν άχρηστοι φορολογικοί νόμοι
Υπάρχουν ανόητες νομοθετικές διατάξεις για φόρους που ποτέ δεν εφαρμόζονται και δεν εισπράττονται.

Να μπορούν να δημιουργηθούν επενδυτικά σχήματα
Χώρες του εξωτερικού έχουν δημιουργήσει επενδυτικά σχήματα, προκειμένου να προσελκύσουν κεφάλαια. Ένα έξυπνο σχήμα είναι το investment family office, το οποίο επιβάλλει φόρο 0,25% στα assets.

Να βελτιώσουμε τον νόμο για τις περιπτώσεις χρεοκοπίας
Ανασταλτικά λειτουργεί για τις επενδύσεις το γεγονός πως, σε περίπτωση χρεοκοπίας ασφαλιστικής εταιρίας, πρώτη προτεραιότητα δεν είναι τα κεφάλαια των επενδυτών. Στη χώρα μας είναι τέταρτη προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου