Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Συζήτησεις στις συνεδριάσεις του ΕΒΕΑ

Α.ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ: Μένω σ’ αυτό που είπε ο κ. Φιλάρετος, ότι ρώτησε κι αυτός τη γνώμη του Treasury γιατί δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις και επισημαίνω ότι βλέπουμε εδώ Υπουργούς να κάνουν συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες με τους μεγαλοτραπεζίτες, χωρίς να υπάρχει υποστηρικτικό προσωπικό να τους βοηθήσει, να τους δώσει την τεχνική του συμβουλή. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι αποφάσεις θα είναι αποφάσεις οι οποίες δεν ξέρω πόσο είναι υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Α.ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ: Θέλω όμως να σας πω ένα θέμα το οποίο δεν έθιξα και το οποίο πρέπει να το ξέρετε, πρέπει να το ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι, διότι οδηγούμαστε σε πολύ άσχημες εξελίξεις, διότι σήμερα αρχίζει η συζήτηση του προϋπολογισμού, θα τελειώσει την Κυριακή. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με πήραν τηλέφωνο, παραδέχονται ότι δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός και όμως θα τον ψηφίσουνε. Η Deutche Bank μας δίνει 5,5% έλλειμμα, εκεί που πάνω από το 3% μας βάζουν υπό επιτήρηση για το 2009, και 6,1% για το 2010. Και ίσως το να μπούμε υπό επιτήρηση κ. Πρόεδρε και κύριοι Σύμβουλοι, να είναι η καλύτερη λύση, έτσι όπως έχουμε καταντήσει, διότι δεν νομίζω ότι και η κυβέρνηση συνεργασίας, θα δώσει τις σωστές λύσεις. Τελειώνοντας, πιστεύω και παρακαλώ πολύ αν συμφωνήσουν και οι περισσότεροι, ότι πρέπει να καταγράψουμε όλες αυτές τις δωρεές που έχουν κάνει οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετέπειτα, διότι έχουν γίνει σκάνδαλα, διότι έχουν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, με ποσά που πραγματικά καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να δώσει λύσεις.
Δηλαδή, πρέπει να καταγράψουμε σε μία μαύρη λίστα, όλους αυτούς που έχουν χαρίσει λεφτά του δημοσίου αδικαιολόγητα. Γιατί αυτό άρχισε από το 1974 και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου