Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πως να υπηρετηθεί σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα Πηγή:www.capital.gr


Του Ιωάννη Πλουμή

Επειδή θέλω να βοηθήσω τους πολιτικούς να σοβαρευτούν και να κοιτάξουν το καλό της χώρας, θα αναφέρω συγκεκριμένα νούμερα και γεγονότα τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και αποκαλύπτουν κρυμμένες αλήθειες.



Η Νέα Δημοκρατία αύξησε κατά 60% περίπου το ποσοστό της μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, όπως και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τα άλλα κόμματα δεν είχαν μεγάλες μεταβολές με εξαίρεση το Κ.Κ.Ε το οποίο έχασε τη μισή του δύναμη. Οι βουλευτές που εξελέγησαν από τη Νέα Δημοκρατία ήσαν κυρίως αυτοί που είχαν στο παρελθόν κυβερνητικές ή κομματικές θέσεις. Αυτές οι θέσεις στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν δημόσιο χρήμα διότι είτε υπουργική – δημαρχιακή θέση, είτε κομματική, τα χρήματα προέρχονται από τον φορολογούμενο πολίτη. Ειδικά οι κυβερνητικές – δημαρχιακές θέσεις έχουν το πλεονέκτημα για τον πολιτικό ότι τοποθετεί σε Δ.Σ. εποπτευομένων οργανισμών πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια του οφείλουν αφοσίωση και γίνονται οι πυρήνες του κατά την εκλογική περίοδο, ενώ ο νέος υποψήφιος δεν έχει. Επίσης, προσλαμβάνει υπαλλήλους εξασφαλίζοντας, έτσι, τη στήριξη των ιδίων και των οικογενειών τους, και εν γένει δημιουργεί πελατειακές σχέσεις.

Οι έχοντες κομματικές θέσεις συνήθως είναι άτομα κοντά στον αρχηγό, έχουν εύκολη πρόσβαση σε λίστες του κόμματος, και όσοι πολίτες επιζητούν ρουσφέτια τρέχουν προς αυτούς, διότι θεωρούν ότι αφού είναι κοντά στον αρχηγό θα πάρουν υπουργικές θέσεις και θα μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν, όταν υπάρξει ανάγκη.

Η συρρίκνωση των ποσοστών της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟΚ στις εκλογές του Μαϊου, συνετέλεσε ώστε να ψηφίσει ο στενός κομματικός πυρήνας αυτών των κομμάτων, που έτσι έβγαλε βουλευτές αυτούς που είχαν εξυπηρετήσει κατά το παρελθόν τους ψηφοφόρους – πελάτες τους.  Οι άλλοι πολίτες που απομακρύνθηκαν από αυτά τα κόμματα και δεν τα ψήφισαν, το έκαναν διότι αποδοκίμασαν την πολιτική και την έλλειψη επάρκειας και επαγγελματικής δεξιότητας αυτών των προσώπων, επιζητώντας την αλλαγή. Δυστυχώς όμως για αυτούς, άφησαν τον στενό κομματικό πυρήνα να ψηφίσει αυτούς που τελικά βγήκαν, ενάντια στη θέλησή τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά λόγω του νόμου που επιβάλει λίστα στην επόμενη εντός 18μηνου εκλογική αναμέτρηση, ίσχυσε η κατάταξή τους και για τις εκλογές της 17/06/2012 στις οποίες, αν δεν υπήρχε λίστα, θα έβγαιναν τελείως διαφορετικά πρόσωπα, νέα και άφθαρτα. Αυτός είναι ο λόγος που οι βουλευτές της Ν.Δ έχουν το μικρότερο ποσοστό ανανέωσης.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι η τελική απόφαση επιλογής βουλευτών της 17/06/2012, ως προς την εκλογή των νέων βουλευτών, είναι «πλαστογραφημένη», αφού δε λαμβάνει καθόλου υπόψη τη βούληση του επιπλέον 60% των ψηφοφόρων που προστέθηκε στα δυο μεγάλα κόμματα και που στη περίπτωση της Ν.Δ. εξασφάλισε και το μπόνους των 50 εδρών.

Παρακολουθώ τους πολιτικούς που ενώ ανήκουν σε αυτές τις φθαρμένες κατηγορίες θα έπρεπε να σιωπούν, εμφανίζονται στις τηλεοράσεις και ισχυρίζονται ότι η λαϊκή βούληση επιβάλλει οι υπουργοί να είναι πολιτικά πρόσωπα.

Ας έχουν υπόψη τους τα παραπάνω και ας σκεφτούν ότι χωρίς τη χρησιμοποίηση δημόσιου χρήματος πιθανότατα δε θα εκλέγονταν στις εκλογές της 06/05/2012 και ότι εν πάση περιπτώσει η είσοδός τους στη Βουλή με τις εκλογές της 17/06/2012 δεν είναι αντιπροσωπευτική της βούλησης του Ελληνικού λαού.

Αυτά δεν πρέπει να παραβλεφθούν για χάρη κανενός, και ιδιαίτερα  διαπλεκόμενων με τα Μ.Μ.Ε, άσχετων περί τα πραγματικά προβλήματα και θέματα της κοινωνίας και της οικονομίας πολιτικών,  θεωρητικών καθηγητών που διατυπώνουν σκέψεις οι οποίες αφίστανται από την πράξη και την καθημερινή εμπειρία, είτε junior προσώπων χωρίς προηγούμενες επαγγελματικές επιτυχίες και ένσημα, που επιδιώκουν κυβερνητικές θέσεις για να γίνουν επαγγελματίες πολιτικοί.

Γιατί πάντα καλούνται οι ίδιοι πολιτικοί στα κανάλια υψηλής τηλεθέασης; Συμφέρει και αντέχει η χώρα μας να κυβερνηθεί από τέτοιου είδους ανθρώπους, και πώς θα ανταποκριθούν στις ασφυκτικές υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει άμεσα;

Η μόνη λογική λύση που διαγράφεται είναι ο αυριανός πρωθυπουργός να κλείσει τα αυτιά στις σειρήνες του ψηφοθηρικού λαϊκισμού και να επιλέξει σε καίρια υπουργικά πόστα εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες με τα καλύτερα βιογραφικά και πλούσια, πολύπλευρη επαγγελματική εμπειρία, κάνοντας πράξη από τώρα την δέσμευση της Ν.Δ. για θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας του Υπουργού και του Βουλευτού. Η υλοποίηση της παραπάνω δέσμευσης θα δώσει ηχηρό μήνυμα ότι ο τόπος αλλάζει και θα βοηθήσει σημαντικά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την χώρα μας , η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση όλων μας.

* Ο κ. Ιωάννης Πλουμής είναι οικονομολόγος


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου