Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Να ελεγχθεί δικαστικά η Πολιτική Απάτη - Πολιτική

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Να ελεγχθεί δικαστικά η Πολιτική Απάτη - Πολιτική
Εχουμε εισέλθει σε μία προεκλογική περίοδο που το τέλος της θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό στις κάλπες για να επιλέξει το κόμμα που θα κυβερνήσει τη χώρα στην πιο δύσκολη περίοδο από τη μεταπολίτευση και έπειτα. Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες για το μέλλον του τόπου. Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως αν και κάποιοι επιμένουν να λένε ότι ξεφύγαμε τον κίνδυνο, ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί. Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως η δημοσιονομική προσαρμογή δεν έχει τελειώσει και πως αναζητούνται και άλλα μέτρα που πιθανότατα θα διατηρήσουν την ύφεση και θα αυξήσουν τα βάρη που έχουν στις πλάτες τους οι Έλληνες πολίτες.


Είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτήν την προεκλογική  περίοδο να πούμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν, ψέματα και αποφυγή απαντήσεων κρίσιμων ερωτήσεων δεν πρέπει να δούμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Ο λαός έχει ανάγκη να μάθει την αλήθεια και βάση αυτής της αλήθειας να επιλέξει. Μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες άκουγε ψέματα τα οποία όμως του δημιουργούσαν ελπίδες. Άκουγε για παράδειγμα τον μέχρι πρότινος υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι θα αποζημιωθούν τα φυσικά πρόσωπα, ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων.

Όσοι δηλαδή εμπιστεύτηκαν τη χώρα και δεν έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, θα ελάμβαναν αποζημίωση σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, αλλά τελικά όπως έμαθαν δεν θα αποζημιωθούν. Ένα άλλο ψέμα που καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και είχε υιοθετήσει και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος ήταν η μη πληρωμή των CDS, τα οποία όπως έμαθαν όλοι  πληρώθηκαν κανονικά. Όχι μόνο δεν “κάηκαν οι κερδοσκόποι”, όπως υποστήριζαν υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά κέρδισαν δισεκατομμύρια.

Πρέπει λοιπόν αυτή τη φορά να πούμε την αλήθεια. Τι ακριβώς θα γίνει, τι μέτρα θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση, πόσα χρήματα πρέπει να εξοικονομηθούν και τι περιθώρια υπάρχουν. Θα προχωρήσω και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως κάποια στιγμή “οι τσάμπα δεσμεύσεις” θα πρέπει να τελειώσουν και γιατί όχι και με νόμο. Σε κανένα επάγγελμα δεν μπορεί ένας επαγγελματίας να υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει. Αν εγώ για παράδειγμα υποσχόμουν στους πελάτες της χρηματιστηριακής μου εταιρείας αστρονομικές αποδόσεις, θα είχα μπει στο στόχαστρο των εποπτικών αρχών. Αν ένας γιατρός υποσχόταν ότι θεράπευε αρρώστιες πιθανότατα θα τον είχαν καταγγείλει στον ιατρικό σύλλογο.

Γιατί κάποιοι πολιτικοί μπορούν να υπόσχονται ό,τι θέλουν, γιατί μπορούν να παραπλανούν τους ψηφοφόρους χωρίς να υπάρχουν συνέπειες όταν αυτές οι υποσχέσεις δεν εκπληρώνονται; Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τη χώρα με το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”. Επίσης παρουσίασε 5 «έτοιμα» νομοσχέδια στη ΔΕΘ. Μόλις όμως ανέλαβε την εξουσία είπε πως “δεν υπάρχει σάλιο”, πως “τα ταμεία είναι άδεια”, και μαζί με την εκτόξευση του ελλείμματος, εκτοξεύτηκαν και τα spreads, βρεθήκαμε εκτός αγορών και τελικά χτυπήσαμε την πόρτα του ΔΝΤ. Τα 5 «έτοιμα» νομοσχέδια της ΔΕΘ ξεχάσθηκαν. Δεσμεύσεις που έλαβε στη συνέχεια δεν τις υλοποίησε. Δεν πήρε αναπτυξιακά μέτρα, δεν έκανε μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα να βαθύνει η ύφεση, να παρθούν νέα εισπρακτικά μέτρα και να μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο που δεν οδήγησε στο στόχο.

Σήμερα θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος να γυρίσει σελίδα. Να παρουσιάσουν τα κόμματα το πρόγραμμά τους, να ειπωθεί η αλήθεια και ο κόσμος να επιλέξει. Έχει βέβαια και ο πολίτης ευθύνες. Αν επιλέξει να στείλει στη βουλή ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τα θέματα, που δεν έχουν γνώσεις, ιδέες, εμπειρία, θάρρος τα προβλήματα δεν θα λυθούν. Όλοι ας αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου