Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Κάποιοι συμπεριφέρονται ακόμα λες και "λεφτά υπάρχουν"

Εξοργίζομαι πραγματικά όταν την εποχή της κρίσης, την εποχή του κουρέματος των συντάξεων, των μισθών και των καταθέσεων σε ομόλογα των φυσικών προσώπων, κάποιοι εξακολουθούν να σκορπούν εκατομμύρια ευρώ, κάποιοι προεκλογικά κάνουν χατίρια και παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού, με μοναδικό στόχο προφανώς να επανεκλεγούν. 


Εδώ και πολλούς μήνες μέσα από την αρθρογραφία μου προσπαθώ να αφυπνίσω το πολιτικό σύστημα και να ρίξει το βάρος στις δαπάνες. Να κοιτάξει κονδύλι-κονδύλι και να περικόψει εκατοντάδες εκατομμύρια. Αν είχε γίνει αυτό σήμερα οι συντάξεις θα ήταν υψηλότερες και η ανεργία μικρότερη. Υπάρχουν τα γραπτά και όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει στο site μουwww.alexandrosmoraitakis.gr αλλά και στο blog μουhttp://alexandrosmoraitakis.blogspot.comκαι να βρει συγκεκριμένα άρθρα που πιστοποιούν τα παραπάνω. 


Δεν είμαι βέβαια ο μόνος. Γραπτός και ηλεκτρονικός τύπος καυτηριάζουν κατά καιρούς τη σπατάλη, αλλά το “αυτί ορισμένων υπουργών δεν ιδρώνει”. Κατά καιρούς που επισκέπτομαι το site της Διαύγειας βλέπω δαπάνες συγκεκριμένων υπουργών και πραγματικά απορώ και εξοργίζομαι. Είναι δυνατόν την εποχή της ανέχειας να αγοράζουν πανάκριβα κινητά, να διαμένουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία, να μοιράζουν πλαστές υπερωρίες, να δίνουν εκατομμύρια σε επιχορηγήσεις κτλ; Κι όμως υπάρχουν. Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης ενέκρινε 500.000 ευρώ για την κατασκήνωση των παιδιών του υπουργείου Οικονομικών. Λίγους μήνες πριν πολλών υπουργών το όνομα, όπως και άλλων κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είχε εμπλακεί στην επιχορήγηση δεκάδων οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανισμών (ΜΚΟ). Το ποσό είναι πραγματικά τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς ότι για 100 εκατ. ευρώ έκοψαν ξανά τις συντάξεις. Βγαίνει αυθόρμητα το ερώτημα, γιατί δίνονται τόσα λεφτά και δεν κόβονται αυτές οι σπατάλες για να μην περικοπούν οι συντάξεις; Ποιες είναι όλες αυτές οι ΜΚΟ που παίρνουν τόσα λεφτά και τι έργο παράγουν; Θέλει ο Ελληνικός λαός να συνεχίσουν κάποιοι να ξοδεύουν έτσι τα χρήματά του ακόμα και σήμερα; Θέλει, κάποιοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να επανεκλεγούν; Θέλει, στην επόμενη Βουλή να υπάρχουν βουλευτές που εργάστηκαν μόνο για την επανεκλογή τους και όχι για τη μείωση του ελλείμματος και την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών αυτής της χώρας; Θέλει, κάποιοι να συμπεριφέρονται σαν να υπάρχουν λεφτά ή θέλει από τους βουλευτές να κόψουν επιτέλους την καταστροφική σχέση του κράτους με τα μικροσυμφέροντα; Προσωπικά θέλω να μπει τέλος στην σπατάλη, το πελατειακό κράτος να πάψει να υπάρχει, το συμφέρον των πολλών να είναι πάνω από το συμφέρον των λίγων. Μόνο έτσι θα δούμε πρωτογενές πλεόνασμα, μόνο έτσι θα δούμε επενδύσεις και θα μειωθεί η ανεργία, μόνο έτσι υπάρχει τρόπος ώστε οι συνταξιούχοι να λάβουν πίσω μέρος της σύνταξης που τους κόπηκε. Ούτε ευρώ δεν πρέπει να ξοδεύεται χωρίς σύνεση, ούτε ευρώ δεν πρέπει να ξοδεύεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Πολλοί συμπολίτες μας έτσι τα βγάζουν πέρα. Οι υπουργοί λοιπόν με βάση το δικό τους παράδειγμα (αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ τα δυο τελευταία έτη) πρέπει να προχωρήσουν.




Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου