Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Την Κυριακή δίνουμε ελπίδα ή εξαντλούμε τις τελευταίες που έχουμε; - Εκλογές 2012




Πρώτο ΘΕΜΑ online : Την Κυριακή δίνουμε ελπίδα ή εξαντλούμε τις τελευταίες που έχουμε; - Εκλογές 2012


Οι εκλογές της Κυριακής είναι οι κρισιμότερες από την μεταπολίτευση και πρόκειται να κρίνουν το μέλλον του τόπου και των κατοίκων αυτού του τόπου. Οι πολίτες που επί χρόνια βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι είναι εξοργισμένοι, από την κακή διαχείριση των οικονομικών, από τις αστοχίες των υπουργών που αν και δεν γνώριζαν το αντικείμενο δεν δέχονταν υποδείξεις, αλλά και από την ατολμία πρωθυπουργών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές είναι η επιλογή εκείνων που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Που έχουν ρεαλιστικό πρόγραμμα και προτάσεις κοστολογημένες, που δεν “χαϊδεύουν αυτιά” αλλά χτυπάνε το πρόβλημα στη ρίζα του.




Παρατηρώ όμως πως πολλοί συμπολίτες μας πρόκειται να ψηφίσουν “μικρά” κόμματα για να τιμωρήσουν τα “μεγάλα”, αντί να ψηφίσουν πρόγραμμα και υποψηφίους με βιογραφικό. Δυστυχώς και η πολιτική κουβέντα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι αυτή που μπορεί να προβάλει ιδέες, προτάσεις, λύσεις. Απλά οι πολιτικοί αναλώνονται σε μία συζήτηση γενική για την επόμενη μέρα, για το αν θα υπάρξει κυβέρνηση, ποιοι θα συμμετέχουν κτλ. Κανείς δεν συζητά για το πως ακριβώς θα βγούμε από την κρίση. Πως θα εφαρμόσουν τις προτάσεις τους τα κόμματα και με ποιους; Οι ψηφοφόροι θα στείλουν μήνυμα, θα δείξουν την οργή τους αλλά μετά; Θα αναζητήσουμε κάποιον τοίχο για να χτυπήσουμε το κεφάλι μας ή με την ψήφο μας θα πάμε τη χώρα μπροστά; Αυτοί που σήμερα υπόσχονται ότι θα μας απαλλάξουν από το μνημόνιο και την τρόικα, μπορούν να δεσμευτούν ότι θα συνεχίσει η χώρα να λειτουργεί έστω και με τα πολλά προβλήματα που έχει; Μπορούν να δείξουν δρόμο ανάπτυξης, ώστε σε λίγα χρόνια να μην έχουμε ανάγκη μνημόνια και τρόικα;

Υπάρχει λύση, υπάρχει πρόταση. Αρκεί ο πολίτης στις 6 Μαΐου να επιλέξει πρόσωπα ικανά, με τεχνογνωσία, με εμπειρίες, με γνώσεις και θάρρος που θα μπορούν να τα βάλουν με όλους εκείνους που σήμερα μας κρατούν πίσω. Εκείνους που δεν αφήνουν τις υγιείς δυνάμεις της χώρας να αναπτυχθούν και να παράξουν. Αυτούς που επί χρόνια συντηρούν συντεχνίες και δεν απελευθερώνουν τις αγορές. Αυτούς που επί χρόνια προτιμούν να προστατεύουν ομάδες που βοηθούν στο να φεύγουν κεφάλαια στο εξωτερικό αντί να υποστηρίζουν ομάδες που φέρνουν στη χώρα επενδύσεις.

Μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο. Μπορούμε σε αυτές τις εκλογές να επιλέξουμε ορθά, να μετατρέψουμε το θυμό μας σε πρόταση ανάπτυξης. Μπορούμε να επιλέξουμε πρόσωπα που πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα λίγος καιρός και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικά. Δεν είμαι πολιτικός καριέρας, ούτε θέλω να γίνω. Πιστεύω πως μπορώ με τις γνώσεις μου να βοηθήσω τον τόπο. Γι΄ αυτό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, αντί να είμαι με εκείνους που κατακρίνουν αυτούς που επί χρόνια δεν εφάρμοσαν τις προτάσεις που πρότεινα για μετατροπή της χώρας δε διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο και κέντρο υπηρεσιών υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας προσπαθώ να μετατρέψω την οργή μου σε δημιουργία.
Κατεβαίνω υποψήφιος για να βοηθήσω τον τόπο σε μία περίοδο που οι πολιτικοί λοιδορούνται. Μεταξύ αυτών και εγώ έστω και αν δεν ήμουν ποτέ βουλευτής, έστω και αν δεν είχα καμία συμμετοχή στις αποφάσεις των προηγούμενων δεκαετιών. Το εύκολο θα ήταν να είμαι με την πλευρά εκείνων που εκφράζουν την οργή τους χωρίς όμως να προτείνουν λύση. Το πρόγραμμά μου έχει σειρά προτάσεων που μας βγάζουν από την κρίση. Αυτό θέλω να εφαρμόσω, γιατί δημιουργεί θέσεις εργασίας, φέρνει ανάπτυξη, έσοδα χωρίς να έχει δημοσιονομικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου