Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Real.gr - Κοινωνία - Α. Μωραϊτάκης: «Όχι» σε νέες μειώσεις

Real.gr - Κοινωνία - Α. Μωραϊτάκης: «Όχι» σε νέες μειώσεις
To μισθολόγιο των Αστυνομικών τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Αθηνών κ. Μωραϊτάκη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Ο κ. Μωραϊτάκης επισήμανε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις στο ήδη μειωμένο μισθολόγιο των Αστυνομικών και ότι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τη Νέα Δημοκρατία.

Για το θέμα του μισθολογίου ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο την Πέμπτη 26.04.2012 ειδικότερα:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε απ’ όλα αυτά με αστυνομικούς κακοπληρωμένους που συνεχώς βλέπουν τον ήδη πετσοκομμένο μισθό τους να πέφτει. Έχουμε ήδη προτείνει να απαλλαγεί η Αστυνομία από εργασίες γραμματειακού χαρακτήρα, όπως οι επιδόσεις κλητεύσεων. Έτσι ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις για το κύριο έργο της αστυνόμευσης.

Πρέπει να τονίσουμε όμως, ότι τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο. Αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν. Έχουμε ήδη υπολογίσει την δαπάνη. Και μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα που έχουμε ήδη υπολογίσει, όπως και για τις άλλες τρείς αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν.

Δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματικά αστυνόμευση με αστυνομία που κυριολεκτικά συνθλίβεται μισθολογικά. Εδώ δεν πρόκειται για ένα κλαδικό αίτημα. Πρόκειται για άμεση προτεραιότητα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου