Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Real.gr - Πολιτική - Το φάουλ του κ. Στρατούλη




Real.gr - Πολιτική - Το φάουλ του κ. Στρατούλη




Μέχρι σήμερα φαινόταν πως στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα υπήρχε μεγάλο έλλειμμα στελεχών με τεχνογνωσία, γνώσεις και πείρα στα οικονομικά θέματα. Η πορεία των δημοσιονομικών το αποδεικνύει. Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών σε σημαντική δύναμη αναδεικνύεται πως και εκεί υπάρχει έλλειψη στελεχών με τεχνογνωσία. Εκτιμώ βαθύτατα τον κ.Δημήτρη Στρατούλη και εύχομαι πραγματικά οι δηλώσεις του να παρερμηνεύτηκαν ή να μην μπόρεσε να αποδώσει αυτό που είχε στο μυαλό του. 

Η πραγματικότητα είναι και το γνωρίζει κάθε πρωτοετής φοιτητής σε οικονομική σχολή ότι τα χρήματα των καταθέσεων που οι πολίτες τοποθετούν στις τράπεζες, οι τράπεζες με αυτά τα κεφάλαια χορηγούν δάνεια. Οι καταθέτες δανείζουν τις Τράπεζες και οι Τράπεζες χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα για επενδύσεις, αγορά ομολόγων, κ.τ.λ. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων δεν υπάρχει στις τράπεζες παρά μόνο ένα μέρος. Αν δηλαδή περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν διαθέσιμα 165 δισ. ευρώ τότε έχει παραπληροφορηθεί και τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε επίπεδο οικονομικών γνώσεων σε όλα τα κόμματα. Τέτοιες δηλώσεις διώχνουν από τις τράπεζες καταθέσεις και δημιουργούν πανικό.

Οι τράπεζες σήμερα μετά το κούρεμα έχουν σχεδόν μηδενικά κεφάλαια αν όχι αρνητικά κεφάλαια, γι΄ αυτό και πρέπει να γίνει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση. Με την “κοινωνικοποίηση” δεν δίνεται ένεση ρευστότητας, εκτός. Η πορεία του Χρηματιστηρίου αποτυπώνει αυτό ακριβώς. Ότι δηλαδή δηλώσεις από πολιτικούς χωρίς βαθιές γνώσεις οικονομικών διώχνουν κεφάλαια από τον τόπο. Τόσο καιρό ο κ.Βενιζέλος με τις δηλώσεις του και τις πράξεις του αλλά και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έφερε μεγάλη εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό και βαθιά ύφεση. Ας μην δώσουμε συνέχεια σε αυτό. Ας μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχω γνωρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ αξιόλογα στελέχη που γνωρίζουν τα θέματα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, πρέπει η Ελλάδα να ορθοποδήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου