Οι Έλληνες πολίτες αγανακτούν μεταξύ άλλων για τους άδικους νόμους, οι οποίοι όχι μόνο είναι περίπλοκοι και δυσνόητοι στους απλούς πολίτες, έχουν και “μελετημένα παράθυρα” προκειμένου να μην μπαίνει φραγμός στα συμφέροντα. Είναι εξαιρετικά προκλητικό σήμερα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ο πολιτικός κόσμος λοιδορείται από τους πολίτες, να μην μπορούν οι πολιτικοί να κάνουν την υπέρβαση. Προσπαθούν να διατηρηθούν στην επιφάνεια αν και το καράβι γνωρίζουν πως βουλιάζει. Προσπαθούν μάταια να πείσουν τον κόσμο ότι αλλάζουν, αλλά οι πολίτες πλέον βλέπουν και κρίνουν.
Εγώ προσωπικά δεν επιθυμώ να είμαι ένα συμβατικός υποψήφιος. Θέλω να αλλάξω όλα τα κακώς κείμενα. Δεν επιθυμώ να γίνω μέρος ενός συστήματος που δεν καταργεί, δεν καυτηριάζει, δεν αναδεικνύει τα κακώς κείμενα. Δεν μπορώ να δεχθώ αδικίες, παράθυρα που σκοπό έχουν να μείνουν “αγκιστρωμένα” σε ένα σύστημα που καταρρέει, πρόσωπα που ο λαός είναι έτοιμος να τιμωρήσει. Δεν μπορώ να δεχθώ πως υπάρχουν ακόμα νόμοι που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Αναστάσιος Γιαννίτσης τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οι οποίοι δίνουν την δυνατότητα άνισης προβολής μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών. Μπορούν δηλαδή κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία να προωθήσουν αυτούς που επιθυμούν και να περάσουν το μήνυμα στον κόσμο ότι “αυτούς που ακούς πιο συχνά από τους άλλους πρέπει να τους ψηφίσεις”.
Ο άδικος αυτός νόμος που άμεσα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αναφέρει: “Οι εμφανίσεις υποψήφιων βουλευτών σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, καθώς και σε φορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, υπό οποιαδήποτε μορφή, επιτρέπεται, ως εξής:
α. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπεται η εμφάνιση του υποψήφιου βουλευτή, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μόνο μία φορά.
β. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας, επιτρέπεται η εμφάνιση του υποψήφιου βουλευτή κατά τη διάρκεια της πιο πάνω περιόδου μέχρι δύο φορές.
γ. Ως εμφανίσεις κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου θεωρούνται οι προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν τα δελτία ειδήσεων, καθώς και η κάλυψη, κατόπιν αιτήματος του υποψηφίου βουλευτή, της προεκλογικής του δραστηριότητας”.
Πώς θα αποδεικνύεται το «κατόπιν αιτήματος του υποψήφιου;;»Αυτό σημαίνει πως αν για παράδειγμα ο υποψήφιος δεν δίνει συνέντευξη, δεν κάθεται σε κάποιο τραπέζι με άλλους υποψηφίους μπορεί το όνομά του να “παίζει”. Μπορεί ο δημοσιογράφος για παράδειγμα να το αναφέρει, να το προβάλει, μπορεί να παίζει κάποιο βίντεο όπου να αναφέρεται ο συγκεκριμένος υποψήφιος κτλ. Με αυτόν τον τρόπο προάγεται η ισότητα μεταξύ των υποψηφίων; Προστατεύει ο νόμος αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Μπορούν αυτοί που προβάλλονται με αυτόν τον τρόπο αύριο μέσα από τη βουλή να είναι ανεξάρτητοι και να εργάζονται μόνο για το συνολικό καλό;
Ξεχνούν όσοι επιθυμούν να συντηρήσουν τέτοιους νόμους, πως ο κόσμος πλέον είναι υποψιασμένος, είναι εξοργισμένος, είναι αγανακτισμένος και δεν παρασύρεται. Οι εποχές άλλαξαν. Ο κόσμος θα τιμωρήσει με την ψήφο του όλους όσους έχουν φταίξει, όλους όσους του έχουν στερήσει την ελπίδα και το χαμόγελο, όλους όσους προσπαθούν να του δείξουν τι πρέπει να κάνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου