Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Λύσεις υπάρχουν. Οι ομολογιούχοι πρέπει να αποζημιωθούν


Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα, οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουν, μπορεί η αρνητική ψυχολογία να δώσει τη θέση της στη θετική και να κινηθεί η οικονομία ξανά. Είμαι πλέον πεπεισμένος, όχι γιατί υπάρχει κάποιο “μαγικό ραβδί” αλλά γιατί υπάρχει λύση.
Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο και Κέντρο Υπηρεσιών Υψηλής Εγχώριας Προστιθέμενης Αξίας χωρίς πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος. Αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες και οι πολίτες στο όνομα της “αγανάκτησης” δεν πρέπει να τιμωρήσουν τη χώρα, τους συνανθρώπους τους και τον εαυτό τους. Πρέπει να δουν τα προγράμματα των κομμάτων, πρέπει να ψηφίσουν ανθρώπους που ξέρουν.
Αν η χώρα τα καταφέρει, αν αλλάξουμε πορεία και δημιουργήσουμε άμεσα πρωτογενές πλεόνασμα, αν εκμεταλλευτούμε τις τεράστιες δυνατότητες του δημόσιου τομέα που σήμερα δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τους μισθούς τους να κόβονται συνεχώς, αν αρπάξουμε την ευκαιρία και υιοθετήσουμε μέτρα που θα φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη, τότε θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αδικίες.

Είμαι σίγουρος πως μία ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα, μπορεί να πείσει την τρόικα ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες, αρκεί να δείξει αποτελέσματα. Γιατί αν βρεθούν τα ισοδύναμα, αν δείξουμε αποτέλεσμα τότε μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε όσοι “τιμωρήθηκαν” άδικα να αποκατασταθούν. Τέτοια περίπτωση είναι οι Έλληνες μικροεπενδυτές κάτοχοι Ελληνικών Ομολόγων.
Λύσεις υπάρχουν και προσωπικά έχω προτείνει τέσσερις:
Α) Να υπάρξει φορολογική απαλλαγή για το ποσό που επλήγη το κάθε φυσικό πρόσωπο. Μάλιστα, αυτή η απαλλαγή θα πρέπει να είναι μεταβιβάσιμη και διαπραγματεύσιμη στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Έτσι το κάθε φυσικό πρόσωπο θα μπορεί νωρίτερα να εξαργυρώσει τη φορολογική απαλλαγή, χωρίς το κράτος να βλάπτεται από την μεταβίβαση.
Β) Να λάβουν ομόλογα χωρίς λήξη με επιτόκιο ανάλογο με αυτό που ελάμβαναν πριν γίνει το κούρεμα. Η ημερομηνία λήξης των ομολόγων να καθοριστεί όταν βελτιωθεί η πορεία της Ελληνικής οικονομίας.
Γ) Μέσω του ΕΣΠΑ να χρηματοδοτηθούν. Φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν να μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επιδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Κεφάλαια υπάρχουν και πρέπει να απορροφηθούν προκειμένου να βοηθηθεί η οικονομία.
Δ) Να λάβουν μετοχές επιφανειών από εκτάσεις που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και πρόκειται να αξιοποιηθούν. Για παράδειγμα το Ελληνικό. Να λάβουν μετοχές επιφανειών διαπραγματεύσιμες στο χρηματιστήριο, οι οποίες θα αποκτήσουν αξία μόλις αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη επιφάνεια ή κάποια άλλη επιφάνεια.
Ποιο από τα κόμματα που θα είναι στη Βουλή θα αρνηθεί να πάρουν οι πατριώτες που στήριξαν τη χώρα πίσω τα χρήματά τους. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί αυτοί που θα κληθούν να τις εφαρμόσουν να ξέρουν τον τρόπο, να έχουν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου